Конна база "Мартима"

Конна база МАРТИМА е разположена до с. Осойца, общ. Горна Малина, на 30 км. от София по подбалканския път София – Бургас в спокойните и живописни поли на Стара планина.

Модерната конна база е предназначена за конен спорт, езда в полето и отглеждане на коне.
Предлагаме уроци по езда за деца и възрастни, както в манежите, така и в полето. Възможностите за полска езда са неограничени, благодарение на непосредствения достъп до полетата и хълмовете на Стара планина. Ще Ви запознаем с прекрасни маршрути за туристическа езда в богати и красиви гористи местности сред уникалната природа на Балкана.

В дейността на конна база „Мартима“ е включено организирането и провеждането на състезания по различни дисциплини от конния спорт: обездка, прескачане на препядствия, индюрънс – за състезатели, както и преходи с почивки и пикник – за любители ездачи.

Основният манеж е с размери 70 х 60 м (4 200 кв.м.) и е един от най-големите манежи в България, а малкият – тренировъчен манеж е 22 х 22 м. Спортният комплекс разполага и с автоматична въртележка за тренинг на конете. В нея едновременно могат да се движат 8 коня. Настилките на манежите и въртележката са пясък с геотекстил и са снабдени с поливни системи.

Конюшнята е слънчева и просторна, с отлична вентилация и условията за отглеждане на конете задоволяват и най-взискателните клиенти. Конната база разполага с 23 просторни бокса с две миялни помещения, снабдени с топла вода. Комплексът се допълва от уютно бистро с изглед към манежите, удобни съблекални със самостоятелни WC и бани, както и с просторен амуничник с пералня, мивка с топла вода и WC.

Конната база разполага с лицензиран инструктор по езда, който подготвя ездачи от всички възрасти и всички нива – от начинаещи до желаещи да овладеят конния спорт и да участват в състезания или просто да се разходят на кон сред природата.

Ветеринарен лекар е на разположение по всяко време, за да полага необходимите грижи.
За конете се грижат професионални конегледачи 24 часа в денонощието.

Манежите се предоставят под наем на индивидуални ездачи или групи за тренировки.

Възможност за провеждане на партита, семинари и други мероприятия, съчетани с конна езда и вкусна храна в чудесна обстановка.

Уроци по езда


Графикът за уроците по езда се уточнява по заявка. За собственици на коне, които не са настанени в конна база „Мартима“, манежите се предоставят под наем за индивидуални или групови тренировки.

Съоръжения


За наемателите на боксове в конната база ползването на всички съоръжения е безплатно. За собственици на коне, които не са настанени в конна база „Мартима“, манежите се предоставят под наем за индивидуални или групови тренировки.

Пансион


Конна база „Мартима“ отдава 16 бокса под наем за отглеждане на коне с размери: 3,50 х3,50 м, оборудвани с автоматични поилки. Модерната и с ново строителство конюшня предлага отопление, проветрение и вентилация със свеж въздух с безупречна изолация и гарантирано без въздушно течение. Постел в боксовете с две бали слама на ден и храна – собствено производство фураж. Баня за коне и отделен медико-санитарен бокс.

Бистро

За всеки, който иска да отдъхне след езда или просто да похапне гледайки красотата на ездата, конна база „Мартима“ разполага с уютно бистро с камина тип „открито огнище“.

Къща за гости “Мартима”
с. Осойца


Къща за гости “МАРТИМА” е едно прекрасно допълнение към конна база “МАРТИМА”. Намира се в с. Осойца. Подходяща е за провеждане на семинари, тим билдинг, обучения, детски рождени дни и др.

Галерия