Голямата къща за гости разполага с дневен тракт и 5 (пет) стаи за гости, както и просторно перално помещение с възможност за гладене.

Всяка стая има самостоятелен санитарен възел с душ кабина, WC и мивка; TV (Булсатком – пакет Платинум); WiFi и климатик.
В почти всяка стая има камина.
Мебелите са старинни автентични – масивно дърво и кожа – на около 100 г. от Стара Европа.
Леглата са двойни с възможност за ползване на допълнителни легла.
Килимите са от естествена кожа.
Дневната стая е 70 кв. м. и се състои от кухня, трапезария и хол с камина тип „открито огнище“.
Кухнята е оборудвана с керамичен плот с 4 бр. котлони, фурна, аспиратор, микровълнова печка, кафемашина, ел. кана, тостер, хладилник, фризер. Кухнята е напълно оборудвана с прибори и съдове за готвене и хранене.
В трапезарията спокойно се настаняват 12 души едновременно.
Преддверието на къщата представлява просторна веранда от камък с маса с пейки, камина за барбекю и предлага невероятна гледка.
Къщата е с централна отоплителна система, което я прави подходяща за използване през цялата година. През лятото е хладно, а през зимата е топло и уютно.

Малката къща за гости е тип „студио“ – 43 кв.м. Разполага със санитарен възел с душ кабина, WC и мивка; кухненски кът; трапезария; спалня и холова част.
Кухнята е оборудвана с готварска печка, аспиратор, микровълнова печка, кафемашина, ел. кана, тостер, хладилник с фризер, пералня. Кухнята е напълно оборудвана с прибори и съдове за готвене и хранене.
Трапезарният кът е с маса с 4 стола.
Спалнята е за двама души.
Диванът се разяга и може да се използва като допълнително легло.
В къщата има TV (Булсатком – пакет Платинум); WiFi и климатик.

Дворът е голям 5 декара (5 000 кв.м.) и разполага с басейн за възрастни и басейн за деца, паркови алеи и огромни зелени площи даващи възможност за щастлива и безгрижна игра на децата, докато родителите им се наслаждават на спокойствието и тишината.
Сигурност:
Поради съображения за Вашата сигутност в къщи за гости МАРТИМА има СОТ, а дворът е под видеонаблюдение.

Развлечения:
Поради естественото местонахождение на къщи за гости МАРТИМА в сърцето на Странджа планина, възможностите за разходка в гората са неограничени.
Като допълнителна услуга към къщи за гости МАРТИМА предлагаме риболов с моторна лодка или разходка в морето с бейлайнер.
В селото има ресторант и кебапчийница.